Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

søndag 24. desember 2017

Å feire dagen før dagen.

I år har vi 10 års dag på å feire dagen før dagen.
En tradisjon som er riktig for OSS:
Sikkert noe merkelig for andre..men slik er det bare. Etter at jentene flyttet fra hjemme og startet på sine egne liv, er tiden vi har sammen viktig. Hvordan utnytte tiden best mulig??
1, julen er for familie:
Jeg kjenner at jeg lander når jentene kommer hjem. Da står tiden litt stille. vi kan være her og nå, nyte samværet, ha gode samtaler. Skape nye minner vi tar med oss inn i det nye året. Her er det slik at jentene også har søsken hos pappa`n sin. Det er viktig at Hanne og Mette får skape gode minner og opplevelser sammen med dem også. Det krever at man er sammen for å knytte bånd. Jentene skal være der ute, leve livet og skape sine egne veier.. MEN, det er utrolig deilig når de lander hjemme til jul sammen med oss, vi kan kjenne på den gode tilhørigheten, varmen av å være sammen, ønsket om å ville hverandre vel.. en følelse som er så god å kjenne på når familien er samlet.

2. julen er for barn.
Jammen er det mye morsommere å feire med barn i hus. Spenningen og forventningen som sitrer i veggene når pakkene ligger der uåpnet under juletreet. Noe som bare må oppleves. Det skal Hanne og Mette oppleve med sine småsøsken. Være med å skape gode tradisjoner, opplevelser og minner.

Så på 10 året har vi feiret julaften på lille julaften. Vi har gode førjulsdager sammen med jentene, og avslutter med en julefeiring lille julaften. Vi har skapt våre egne tradisjoner, og den viktigste er at alle er samlet, vi spiser ikke julemat, MEN kravet er hjemmelaget sjokoladefondant med vaniljeis.


Etter 10 år med prøving og feiling, endte den på 10 års jubileet helt perfekt. Stekt utenpå og varm sjokolade som renner ut i midten. Synd man blir så fort mett ;-)
Nå er det jentene som svinger seg på kjøkkenet, Kristoffer er med i svingene og jeg får sette på potetene og grønnsakene.
Så er det middag og gaver som om det var 24.desember.. datoen er ikke så viktig. Vi nyter samværet og ender kvelden med brettspill. I år ble det forresten Quizz.
Og like fort som de kom, forsvinner jentene og Kristoffer videre, til nye feiringer.
Og hva gjør vi i kveld? Jo, vi sitter igjen med flere gode minner som vi skal bære med oss inn i nytt år. Vi skal spise god mat og hygge oss sammen. Vi skal også tenke på hvor heldige vi er, som kan nyte en god julefeiring.. på vår måte... vi har en flott familie rundt oss, god mat på bordet og det viktigste.. Vi har lager gode juleminner vi kan bære med oss inn i et nytt år som ligger like rundt hjørnet.

God jul folkens, ta vare på hverandre.
1 kommentar:

  1. Det viktigste er at dere har funnet den perfekte julefeiringen for dere. God jul! :)

    SvarSlett