Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

søndag 18. mars 2018

Oppdatering Snorri, 9 uker etter operasjon

Nå har det gått ennå noen uker, og ting ser ut til ¨falle på plass.

Etter 6 uker ville ikke Gjøvik har oss mer til rekreasjon og vanntrening. Snorri så helt fin ut, hovent ennå, men dette ser lovende ut..

For vel en uke siden oppdaget vi at Snorri hadde en stor dump bak på ryggen. Litt stressa gikk mange dystre tanker gjennom hodet mitt. Men heldigvis har jeg en mann men beina på jorda.. Kanskje er det bare hevelsen som har gått ned? Mens kjærringa er bekymret og tenker de negative tankene.. tenk om.... Når en hund ikke viser at ryggraden har falt ned på isjasnervene og ryggmargen.. hvordan se at han ikke har det bra??

Men fornuften kommer selv hos kjærringa. Snorri har beveget seg mer, altså kanskje transportert bort væske fra skaden ? Vi følger med og jo da.. dette går da fremover.

Snorri beveger seg bedre og hopper mer elegant.

Han har fått begynne å trene igjen. Løper agilitybaner uten felt og uten hopppinner. Han løper bare gjennom.. og synes han er verdens heldigste hund som får trene..


Så får vi bruke dette til litt læring. Det er utrolig interessant å se hvordan pelsen vokser ut. Hvordan det innerste laget er grovt og krøllete. Det er jo dette laget som skal lage lufting og ventilasjon under underulla vinter og sommer. Forståelig at det ser og kjennes ut som stålull ;-)
Utenpå det kommer det nå underull. Den varmer, men her fester all snø seg... Nå mangler vi dekkhårene som skal beskytte underulla igjen for vær og vind. Man ser jo at teorien om hundens pels er korrekt.og som alt annet... jeg tror på det jeg ser med egne øyer :-)
Og styrker min påstand om at man IKKE skal barbere hunder som har underull om sommeren.
DEN ER DER FOR EN GRUNN:

Å få sola rett på bar hud er ikke bra, og ventilasjonen blir ødelagt.
Nå er vi spent på hvordan dekkhårene vokser seg til og forhåpentlig blir utvokst til neste høst. Da har vi nemlig tenkt å stille Snorri som veteran.. og da må man ha flott pels og være staselig kar.

Men aller viktigst er helse og lykke !!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar