Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

mandag 4. august 2014

Sommerblogg med rått og røti:

Ja for sommeren, ja i hvertfall sommerferien er på hell...Kommer nok ikke unna det..

Vi startet ferien med stevne på Stord, varm og støvete med morsomt... besøk hos lillebror og datteren til Odd Idar, før vi reiste sørover.... en flott start på ferien..
Slipper å bekymre seg for taklekkasjer her ;-)
mamma og pappa var med på første runde..
Alltid hyggelig å være mange på tur.. Så kan man spille kort om kvelden også.. ;-)

Etter første bobiltur var vi hjemme og hadde noen "små" ( som ikke akkurat er små lenger.) på besøk..

Litt for varmt nede, så er fjelltur et godt alternativ.. Ja var 22 grader om morran klokka ti her også da.. men bedre en nede i bygda.. Odingutten hadde kløven med vannforsyninger til gjengen..

Laaange tunger i varmen,.men man har alltid tid til en runddans i lyngen ;-)
 Selv med kløv....

Så litt lek med kameraet. var litt vanskelig lys denne dagen..Endelig på toppen :-) Vi var helt alene i fjellet.. Deilig følelse..

Deilig med avkjøling..

Etter vel en uke hjemme pakket vi bobilen og reiste til Trondheim.. Lånte med oss Hanne og tok en kjøretur..( Min eldste flotte datter som bor i Trondheim.. ;-) )
 
Fortsatt nydelig vær... På campingplassen vi var hadde de mange løse kaniner som løp rundt der.. Hmm, 4 om våren og 200 på høsten?? Tja, bikkjene hadde underholdning i hvertfall.. Litt å passe på.. Geitene gikk og gresset ( ja man slipper å klippe gresset i hvertfall) og midt inne i en hekk kom det ei høne kaklende ut i full fart når Odin var inne der og kikket.. ha,ha,ha, hmm mye morsomt man skal oppleve på tur..
men denne lille her var også på camping.. Han var nok lokalkjent og overrasket meg med sin raske gange..
 

 

Flott dyr som ikke var helt komfortabel med oppmerksomheten..

Flott å få oppleve på nært hold

Så gikk turen til Inderøya.. Kjærring har vel alltid vært litt halvgal.. men.. herlig det også.. Lever nok godt med det ( tror jeg)
Besøk hos oppdrettet av Freetains Phalene team..
Der møtte vi en kunnskapsrik oppdretter som kunne svare oss på alt vi lurte på...
og mange flotte hunder som ønsker oppmerksomhet..
Favnen full kan du si.... Det var en liten dame ( hun lengst til høyre) falt for Odd Idar. og tror det var gjensidig....Den til venstre.... tja ser ut som noe helt annet enn snill som den var.. ha,ha,ha....
Resultatet er at denne lille karen på kun 5dager flytter til Isakstua om en ca. 4-5 ukers tid..
 

Tar med posituren også vi.. Selvsagt han til høyre.. Har tre søstre denne karen her...
Blir spennende.. selv om jeg synes at de på dette stadiet her er nesten fostre.. men blir nok en kjekk agilitymann etter hvert .......
 
søt?? nei ikke ennå---- men blir nok, flotte foreldre har han i hvertfall...
 
Denne her skal IKKE flytte inn i Isakstua...men måtte ha bilde av den.. der den satt og spiste flua den hadde fanget.
 
Så leverte vi Hanne igjen i Trondheim , før vi reiste over til Sverige på ferie.. og det var fortsatt veldig varmt.. Tror Snorri har verdens lengste tunge ;-)
 
Da endte vi på Vikingcamp. En flott campingplass med veldig hyggelige drivere.
 
 
De hadde også trær med en 4-8 meters mellomrom. Fantastisk med litt handlingtrening midt på dagen..ja for som dere veit, vi er ikke akkurat lydløse når vi jobber. Men jammen tok de det fort.. trær er det samme som pinner..og hindre..
 Etter et par dager satte vi snuten mot slottshoppet og selvsagt agility.,... der skrev jeg en digresjon, og den kommer her:
 

Å være gjest i sitt naboland,,
Ja,ja, alt er ikke like greit om man skal være gode naboer. Naboer er. Ikke like, og vi har forskjellige NAV og regler for ting,. Også slik i agilityverden.
Vi ankom Slottshoppet midt under uken, Her hadde det gått over tusen ekvipasjer i flere dager allerede. Merkelig hvordan man kjenner at her har det vært mye historie skrevet allerede.det første som slår deg er alle de som har bodd seg skikkelig til. Her er alt utstyret allerede ute rundt bobilene, slitne hunder og eiere, skilt litt på halv tolv og ting er liksom plutselig ikke så farlig lenger.. Vi ble fort skyssa ned på funksjonærparkeringen, alle andre steder var opptatt av telt, eller andre ting som hadde endt utover rundt bobilen de siste 3 dagene. Letteste måten å " bli kvitt problemet" var å la oss stå der det var god plass, nemlig ved funksjonærene. Det passet oss yppelig så takk for den.
Vi parkerer og begynner vår utpakking, før hundene må få en lufte runde og mor få litt oversikt over banene. Grønne fine sletter som lukter.... Ja nettopp hundepiss, en eim av oppvarmet markeringsvæske dirrer i neseborene som om du skulle luktet rett på reis salmiakk, ikke noe sommerduft og fiolluft her nei..
Gode flotte baner med hyggelig banemannskap. Så forteller noen meg at om Snorri får sine “pinner”her i Sverige( ja kanskje et bedre navn enn “napp” om man skal tanke på aktiviteten som utføres) Må han opp i klasse 3. Og går han i klasse 3 i Sverige, så må han gjøre det i Norge også. Obs... Noen regler vi ikke har fått med oss. Da får vi diske oss da.. Men nei da, det er da ikke noe problem. Snorri blir målt ned i mellom (43 cm)av en hyggelig dommer( Sverige er litt mer romslige i mellomklassen enn alle de andre) og vips, så kan vi gå hvor mye vi vil i Sverige, det vil ikke telle i Norge, men hva gjør vel det for Snorri.. Dette her blir deilig for han.. Snorri skal aldri måtte hoppe på pinner som ligger på 65 cm, så det å få gå på mellom er jo luksus.. Vi må kjøpe .. Bøker så alle gode resultater skrives inn med påholden penn. Og jammen slår det til.. 3 og 6 plass.. På Snorrigutten. 2 tideler fra to pinner ha,ha, men en er vi kjempefornøyd med. Det er nemlig slik at i Sverige kan han gå opp i klasse 3 uten å måtte det i Norge. Smart,, for Snorri i hvertfall.
Som vanlig når vi er i Sverige for å gå agility så skrur de opp teneraturen.er det for å virkelig sjekke om vi nordmenn er så hardkjøret som vi tror? Jeg er glad i varme, men dette er litt i overkant selv for mor.. Greit om man kan ligge og grille flesket, men å løpe og være påkobla er værre.
Odin stakkars plages av varmen. Han vil, han vil, men får det ikke ut.. En 13 og en 20 plass på Odin. For meg var det viktigte at handlingen satt som den skulle, ingen feltfeil på gutta. Kun en som var veldig veldig tom i hodet sitt..
Forresten så skulle jeg få innpå litt påfyll i en pause, vaffel, hørtes deilig ut,, men med krem??? Sukk, en av de tingene naboer aldri gjør likt..ble ingen høydare den, men med kun syltetøy gikk den greit.
Etter en flott dag var det bading på programmet for gutta. Går med dem hver for seg, da Odin vil ha alle pinnene for seg selv( og da de ordentlige pinnene)
Noen gang tenkt på at den eneste stranden som er helt rensket for pinner er en hvor hundene bader?? Ha,ham de ligger og flyter der ute,, det er alle de du kastet for langt og gutta ikke orket å svømme etter. Både Odin og Snorri elsker å svømme så dette ble en fantastisk avslutning på en flott dag.
Ja ingen klegg er forresten så innmari glad i meg som de svenske, i dag har det gått på høydose med allergimedisiner da beina er hovne med 20 cm store kuler etter disse elskverdige drittdyra som er så innmari glad i meg. Men, bare vi får gå agility er verden lys. Selv med glodheit bane, eim som er helt ubeskrivelig, bikkjer som er varme og slitne, kjærring som nesten har solstikk og som driver med det de elsker over alt, nemlig agility. Vi ær gærne, men jammen har vi det godt ;-) hilsen damen på ferie i Sverige,

Så er et slik når man handler, noen kjøp er godkjøp og andre er .. Tja drittkjøp. I år har vi en klar høyere, nemlig kjøleteppet, fantastisk å ha i slikt vær. Fyller det med vann, vrir det opp, og vips har man kjøling i 48 timer. Helt utrolig at det går an. Dette her var såpass stort at begge hundene har plass på det. Passer også perfekt i buret. I starten tror jeg de synes det var litt ekkelt, men etterhvert tydde de bort dit når heten ble for ille.
Drittkjøpet var termosene vi kjøpte. Den første holdt greit på varmen, men var umulig å helle av. Den andre var varmere utenpå enn inni. Ha,ha, men god å helle av,det skal den ha,. Men alt ble kaldt på en..to..tre,..
Så over til meg igjen:
 
Etter slottshoppet ble det Lundet camping i Falun..
der fant vi et fint skogholdt det var litt kjølig og stille ved åtte tiden om morran. Deilig før heten slo til . Vi fikk kjølet av i bobilen når vi hadde strøm.. da gikk takvifta og gjorde det svalt og godt i bobilen
Snorri fant seg pinner som vanlig.. deilig med en liten pinne om morran,..¨
 
Odin også selvsagt.. men stiler ikke så høyt..
 
Så var det å leke turister, men her var sola kommet litt høyt ( hva gjør man ikke for en godbit??)
 
 
 
Så reiste vi videre til mer agility.. og det har dere sikkert hørt nok om.. veldig varmt, masse folk, og utrolig morsomt. Odin tåler lite så mye varme, men Snorri koste seg på mellomhøyde.. Ja og taklet sola godt også.. ( gærningen)
Så var det hjem, vaske og ordne bobil, og nytt stevne på Nes i helga.. Det gikk superbra, selv om Odin fikk skikkelig diare.. 3 pallplasseringer og på tur opp i klasse 3 på Odin og årets mest fantastiske SNORRI BLE MELLOMHUND!!!!!! Det reddet nok agilitykarrieren hans fremover. Vi var bekymret for hoftene hans på stor... Nå skal vi kose oss og bare nyte trening og lek med agility. Høsten er full allerede, men,det får dere høre mer om ettterhvert...
Nå er det Lillehammerstevnet til helga.. :-) Gleder oss.!!og Odin i klasse 3 i hopp :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar