Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

tirsdag 10. juli 2012

En spesiell sommer

Ja nå er jeg godt i gang med ferien, og foreløbig har det vært en hjemmeferie her på Fåberg,
( finnes bare ett tre ;-) ) Vi startet hardt med å være opptatt hver eneste helg i hele juni, så det er greit at juli blir litt annerledes.. Jeg avslutta skoleåret med å få beskjed om at jeg var instilt som nummer en på en jobb jeg har søkt på. Siste skoledag klokka 16.00..... ( intervjuet var 2 dager før, så det gikk fort i svingene) Siden vi bare hadde avslutningsfesten igjen, valgte jeg å ikke si noe til mine kolleger.. Slikt lager alltid litt styr, og det var jo fortsatt ikke helt i boks.. Nå hadde jeg vært på skolen "vår" i 12 år, og følte vel for å prøve noe annet.. Utvikle meg litt, gjøre noe nytt, få nye erfaringer, nye innput. Jeg søkte derfor på en stilling som spesialpedagog i Habiliteringstjenesten i Oppland ( altså under sykehuset innlandet..) Her vil jeg kunne bruke alt jeg har av terori og erfaring fra skolen, og bruke det i veiledning av andre: En del utredningsarbeid ( som jeg trenger opplæring i) og oppfølging av de svakeste i skole/barnehage rundt omkring i Oppland. Spennende, ja....... Litt kribling i magen, absolutt. Man vet hva man har.... men..... Så første uka i ferien min gikk med til å rydde pulten min ( ble bare 6 fulle flyttekasser) puttet dem inn i bilen og reiste hjem. Hva nå?? Hva har jeg gjort?? Kjempevemodig. Jeg er ei dame med mange "prosjekter" på gang, alltid.. Skal jeg vente på at de er over, vil jeg aldri komme meg fra skolen noen gang.,.Det er jo alltid noen som dukker opp... Jeg har flotte kolleger ( eller skal vi si hadde nå??) som jeg kommer til å savne i hverdagen Og noen jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg reiser fra... Det sies at det er et godt arbeidsmiljø dit jeg kommer også. Bra!!! men fortsatt like spennende... Jeg er 43 år, og skal begynne på nytt.. ( huff, det hørtes drastisk ut)Men føles litt slik.. Godt jeg ikke skal flytte også... Og jeg som ikke liker ,å ikke ha kontroll.... Også skaljeg begynne på et sted hvor det er jeg som ikke kan, ikke er kjent, ikke føler at noen "saker" er mine.... Hmm, så denne sommeren har gått med til å pakke, vente, lønnsforhandlinger ( det har jeg jo heller aldri gjort før) , søke permisjon ( søker et års permisjon fra skolejobben min, selv om dette er en fast jobb. Man veit jo aldri...) Men det blir en spennende høst, og sikkert kjempebra bare jeg kommer i gang. Så her hjemme går det i dugnadsarbeid for Brukshundklubben. De yngste pensjonistene i klubben snekrer klubbhus,
Jeg har hatt dugnad på rengjøring av hallen vår....
Den har blitt kosta, spylt med kennelvask ( som ødelegger urinkrystallene) og spyla med vann , og til slutt støvsuget.. Det trengtes.... Så har Odin og Snorri fått prøvd seg på blodspor!! Det var kjempemorro å se hvordan de jobbet.. Odin var nok slik passe interessert, men gikk sporet sitt...Mens traktoren Snorri hadde en helt annen intensitet..Dette må vi prøve mer.... Han var jo superflink ( et naturtalent!) Ellers har vi jo øyelyst Odin ( I Trondheim) og han var helt fri!!!! Det var deilig... Selv om utstillingen der var litt spesiell. Dommeren dømte ut alle Islandske fårehunder.. Noen fikk rød sløyfe, og det var det hele.. Resten fikk blått.( og vi var 11 stk!!) HAR ikke kommentarene til Odin og Snorri her, men Odin var for stiv bak (??) og Snorri var litt løs. Og det stemmer jo.....;-) Han virket også skikkelig uferdig ved siden av broren som som var kommet mye lenger i utviklingen ( han var tettere og kraftigere) Men Snorri kommer han.... Bare vent!!! 2 blå sløyfer og rett hjem ;-) Resten av ferien kommer og går vel den.... Mette, veslejenta( på 20 år) kommer hjem et par dager denne uka, også får vi se om vi tar oss en tur med bobilen.. Men mens vi er hjemme her får vi trene litt, og lade opp til debuten vår i agility den 4-.6 august.. i Aurskog... Den 9-12 skal vi flytte i bobilen til Stav ( Tretten) Da er vi med og arangerer agilitystevne.. Og selvsagt med noen starter selv også... Så her er deet nok å gjøre, og deilig å være litt lat og dorsk..... Om jeg har tid.. God sommer alle sammen !!!

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med ny jobb. Det blir sikkert super gøy å prve noe nytt :-)

    SvarSlett
  2. Trur du gjer det rette. Å byte jobb var vel noko vi alle kunne gjort litt oftare... men, det er jo så trygt og godt liksom;-) Så masse lykke til, trur nok du eignar det godt i ein slik jobb....og fortsatt god sommar;-)

    SvarSlett