Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

torsdag 19. august 2010

1.te dag på lydighetskurs

I dag var det 9 spente hundeeiere, med hunder i alle former og fasonger som var klar for litt trening.
Draumur tok imot alle med høye og tydelige velkomstbjeff. Og jammen kom en Islender også: Var nok litt flinkere enn Draumur til å stoppe med sin "velkomsthilsen", men Draumur fikk vist tydelig at han var "in town".
Først litt teori og bli kjent. Draumur satt i bilen og var helt klar for at noe måtte skje NÅ :-)
Så trente vi noen minutter med kontakttrening, en og en hund.
Tenk å måtte tilbake til bilen bare etter noen minutter. Draumur var litt fornærmet, men fikk sin tid manesjen. Flink var han, og gjør hva som helst for litt grillpølse.
Så var det mer snakk , før ny runde med en og en hund på tilkalling. En gang hver.
EN GANG`?? Det er jo bare for å erte opp en liten Islendermann. Dette er jo det Draumur elsker over alt. Følelsen av å strekke ut hele kroppen og spurte bort til pølsebiten som venter langt der fremme....
Nei, dette var ikke til å bli sliten av. Men, damene lovet at neste gang skulle hundene få være med mer.
Kurset ser bra ut, og nå har de sett litt hva hver enkelt av oss kan.
Men opplegget ser bra ut, og vi gleder oss til flere kvelder med trening og morro.
Draumurs største jobb er faktisk å "holde kjeft"... DET er noe som bare er såååå vanskelig.
Men det går framover. I går gikk vi langs et vann med ender, og Draumur "sa " ikke et eneste bjeff en gang. Er gutten sin det...
Og jeg blir så glad( og stolt) når jeg ser alt han mestrer. Sakte men sikkert kan vi pakke ut den snille og fantastiske personligheten som vi vet er der inne.
Draumur har tatt oss med på en fantastisk reise som krever mye jobb, men som vil gi oss tilbake i fullt monn.
Nå er det bare å fortsette å trene, og se hva de vil lære oss neste uke, heldigvis er vi ikke ferdig utlært noen av oss.

2 kommentarer:

  1. Ja tenk "en gang" du!! Det er ikke mye for en islender nei! De er glade i å jobbe! Embla kan jeg trene intenst med i timesvis visst jeg vil..Mira mister forkussen etter 15 minutters sammenhengende trening! Da bare setter hun seg ned å ser dumt på meg!! Så det er faktisk en velsignelse å ha en så lærelysten og ivrig hund som IF når man skal trene..Du får trøste deg med at ALT roer seg når de blir "litt" eldre!

    Bjeffingen kan være vanskelig, særlig siden Draumur har lært helt fra han var liten å bråke å tulle..tar litt tid å luke vekk det der..Men bare vær konsekvent og tolmodig så går det seg til etterhvert!! Du kan prøve å være enda mer streng med bjeffinge, dvs at du oppfører deg mye mer hardt og truende..Si hardt hysj, gjerne tramp i gulvet å se litt sint ut..Når han tier, så må du bli myk som smør og rose og kose med han! Du må liksom "vekke" han fra bjeffetransen , å få tilbake oppmerksomheten, å så rose overdådigt!

    SvarSlett
  2. Ja, vi jobber og jobber. Men Draumur har blitt myyyye bedre :-) Han er fullt klar over hva han får lov til eller ikke, men blir bare sååå fristet :-)
    I dag var den store ilddåpen. Spesialutstillingen. Her var det mange å bjeffe på. Men han var alt i alt veldig flink.. Og så mange flotte hunder.. Vi skulle kjøpe kalenderen for 2011, og hvem var juli gutten?? Jo Draumur :-) Det var jo hyggelig.....

    SvarSlett