Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

onsdag 22. oktober 2014

En digresjon på morgenen som student

Hmm, studenlivet kommer tett på når man "leker" student. Bare det å bo tett i tett, dele alt, kjøkken og toalett.
I dag hilste jeg forresten på en av min datters kollektiv samboer. For første gang.. Ja sånn ca. 2.minutter etter jeg hadde slått opp øya, trøtt som fy ( jeg og Hanne lå og snakka sammen til litt for sent.) håret i posisjon rett opp, uten briller, og tja, "nesten " anstendig antrukket. Hadde jeg vært 25 hadde jeg vært sikker, men når man er en dame" litt over høgda" burde vel praktisk talt litt mer være dekket. men,men det virket som han tok det med fatning.

Så er det å komme seg i veg. akkurat som bier til en bikube stresser folk mot samlingspunktene, nemlig buss og trikk stoppene. Her stå folk og hutrer, ser mot intet, ja om du ikke har truffet en kjent.
Noen har stengt seg helt ute fra verden med propper i øra, kanskje en god låt, eller rett og slett radio, eller ei god bok. Hvem vet, de sitter nå der i sin verden, uten å sense det som skjer rundt dem. Blikket flakker i retning av skjermen som forteller når neste buss kommer .. endelig der kommer min buss.
Ingen penger og billetter, nei mobiler som billetter. De som er kjent har allerede sendt ordet voksen til et nummer, men de som er her for første gang står i nitaster på mobilen for å ha alt i orden til de skal entre bussen. Typisk, i dag igjen var det en som gikk strømtom akkurat i det man vil vise frem billetten. Da er det panisk leting etter en strømforsyning. Teknologien er fantastisk. når den funker.

Alt for fulle busser, folk står og sitter absolutt alle steder... Går denne til Dragvoll? "veit ikke ennå" er svaret, men får vel antagelig beskjed om det når jeg kommer til byen... Her er det fleksibilitet på høyt plan.. alle skal frem. ett eller annet sted.
Underveis kommer det en ropende Trønder røst fra foran... Denne bussen er gjort om til ekspressbuss til Dragvoll. Jammen godt jeg kan norsk, for ellers hadde jeg ikke visst hvor jeg endte...
Men da kan jeg sitte og ta livet litt med ro en stund til..

Mørkt og vått og rått i Trondheim i dag.. Ut i fra min datters utsagn er det dette som er Trondheim. Midt mellom høst og vinter..Her er vi mennesker forskjellige. Noen går sommerlig antrukket med bare litt klær slengt på seg i farta... mens andre har brukt litt mer tid på badet enn gjennomsnittet. De fleste med pc.n under armen, fortsatt proppene i øra, kaffekoppen i hånda.. og prøver å balansere seg gjennom bussen og finne seg et sted å stå, noe å lene seg mot.. Kanskje man rekker å ta noen slurker av kaffen mens den fortsatt er varm?

Merkelig hvordan noen tror de blir gjennomsiktig når de selv ikke hører. De står der i sin egen lille verden, med noe på øret.. hører ingenting.. og tror de er helt i sin egen lille verden. Står og kikker fasinert på noen av det motsatte kjønn. og det ser ut til at de tror at det ikke synes at de glor, fordi de faktisk ikke hører... Utrolig interessant.

Alle er på tur mot noe.. Alle med et sterkt fokus på å komme frem mot et mål. Ingen som er ute og slentrer klokka åtte om morran,...Her ser jeg en med en tom kjele i hånda, målrettet mot.. i fantasien ville jeg antagelig sett for meg et kjempe labratorieforsøk.. men det var vel andre tider det, at man tok kjøkkensakene i bruk for å få gjennomført forsøk og andre morsomheter.
Noen fikk varm kake på jobb i dag. En travel dame haster forbi utenfor bussen med et kakefat balanserende  i hendene. Snor seg rundt all menneskene som haster forbi, åpen pose over, noe som gjør at jeg nesten får lukta av gjærbaksten i nesen.
Rett bortenfor står en familie av våre nye landsmenn. Hva skal de ha på seg når det blir vinter tro..? de er pakket ned i bobledresser luer, votter og skjerf. Litt tidlig vinter kanskje?

Litt lenger opp i bakken oppdager jeg en ung som ikke bare går, han småløper.. men et helt brød i en pose i den ene hånda, mens han febrilsk prøver å spise med den andre.. Her må det være planer om en lang arbeidsdag..
Det som er felles er at alle er på tur til noe... målrettet,.... travle.......  i bussen hører jeg det snakkes på mange forskjellige språk, noen i diskusjoner, andre virker som de har hyggelige vennesamtaler, mens vi andre sitter og glor..... på alle de andre....

Etter hvert kom jeg meg da på skolen... sitter når her og skriver... for selvsagt hadde jeg ikke sett godt nok på planen.. en time for tidlig. ja,ja og pytt sann. Fikk da tid til å dele litt med deg.

Ha en fin dag !!

Hilsen En bare "lissom" student.. som får kikke litt inn i studentlivet noen dager igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar