Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

onsdag 4. september 2013

Å reise til Danmark på islandshundtreff en fornuftig galskap?

Endelig fikk jeg muligheten for å kunne melde meg på Islandshundtreffet i Danmark. Har hørt så mye hyggelig om treffet, så det gledet jeg meg til å oppleve selv.
Så torsdag pakket vi bobilen, 4 voksne og 2 bikkjer. Mamma og pappa ville også være med, ikke fullt så interessert i bikkjer, men glad i å reise. Så her reiste vi med godt pågangsmot alle mann.
 Første dagen ( torsdag) skulle vi reise så langt vi orket å kjøre, for å dukke opp så tidlig som mulig på treffet fredag.
Det er utrolig hvor langt Sverige er... Huff, .... dette her var ikke bare en søndagstur. selv med gode stopp underveis må jeg innrømme at jeg blir SÅÅÅ lei bilkjøring. Får vondt i ræva av å sitte på den så mange timer. Men snille bikkjer og med god stemning i bilen forsvant mil etter mil..
Kjørte helt til Danmark torsdag, så vi kom oss da frem til treffet ved halv fire tiden fredag. Da var det full fart med både rallylydighet og aktiviteter for barn og hund.
Tenke seg, 140 islandshunder på samme sted, og en Islandshund har alltid hyggelig eier også så dette her blir spennende. Visste om et par til fra Norge, men ellers bare kjente men ukjente "facebook venner" som jeg aldri har truffet. Gleder meg til å få festet litt mer enn et hundebilde til navnene. Merkelig dette. Islandshundeiere har alltid bilde av hundene sine som profilbilde...
Her kokte det med hunder i alle former, størrelser og farger. Her ble hverken Odin veldig liten, eller Snorri stor. Klokka 16 var det en kort offesiell åpning før vi ble oppfordret til å komme oss ut på tur og prate med noen vi ikke kjenner så godt. 

Var nok ikke helt lojal der nei.. Utrolig deilig å ha noen kjente i en gruppe hvor man er helt ny, kjenner ingen sosiale regler og rammer. Men jeg og Trine ( Bonde) fikk en hyggelig tur med gutta våre.

Snart var det mat, og foredrag om valpesosialisering. Et godt foredrag med nye perspektiver på hva som er viktig når man skal sosialisere valpene de forskjellige stadiene de første 8-12 ukene.
Man kan jo alltid lære noe nytt.
Det blåste litt, og det var nok greit å ha et utstillingstelt. Hans Thollef hadde et stående i Danmark, så da passet det jo at vi kunne låne det, for så å ta det med hjem til Norge etterpå. I det jeg skulle sette det opp, ble det så merkelig på andre siden.. Dægen, nytt ledd som ble ødelagt. Plastikken sprakk.
Obs.. men med to karer på laget var det å sende dem ned til teltet med skjelkestang og gaffatape.
Og selvsagt fiksa de biffen..
Se bare her:
 Og det var utrolig deilig å ha et telt å krype inn i når vinden sto på som verst.
og som dere ser, var det ikke hos oss det var trangest om saligheta...
Vi hadde "nesten ingen" hunder med oss. To hunder var faktisk nesten ingenting i forhold til mange her... Se bare:
men når de går pent i bånd, er det jo plass til mange i en hånd...

 

Lørdag startet dagen med utstilling. Norsk dommer faktisk. Som vanlig ser jeg at Odin ikke synes dette er det cooleste han veit. Litt masete, går pent i ringen, men jeg ser at han ikke trives noe særlig. Men slo ut en hel gjeng med tøffe og flotte championer. Alltid like overrasket over at Odin rekker opp mot disse store barske gutta, men han gjør det gang på gang. Og bare se. Kan stå pent han også..
og er jeg raus med godbitene, kan han stå lenge han også....

Exellent og Ck, og 3. beste champion. Stolt av gutten min i et selskap med mange flotte karer. Eneste dommeren hadde å utsette på han var at pelsen ikke er helt på plass ennå, og at han er litt tynn. Og det er jo sant. Odin har nok gått litt ned i vekt igjen, sukk.. tenk om det var like enkelt å legge på han som det er at Snorri gjør det....
Men frisk og rask.. så vi får bare fore på litt vom igjen.

Så var det Snorri sin tur. Han elsker jo å være i ringen så han kan stå leeenge og bare vise seg frem om han bare noen ser på han..

Og jammen ble det exellent og CK på Snorrigutten også. Nest beste hannhund i åpen klasse. Bare skryt i dommerkommentarene...
Så sto jeg er med mitt luksusproblem igjen da. to hunder i CK klassen. Heldigvis var Trine klar til å hoppe inn. Hun skulle gå med Odin. Samme hvem, så vil en av dem gå dårligere når de ser at mor går med den andre.
Her sitter vi og venter.. Trine er nok ikke klar over hvilken gærning hun skal handle. Hun skal nemlig gå med den største mammagutten på hele treffet....
og resultatet ble ..... EN islandsk trekkhund:
Kom igjen da Trine, muttern og Snorri er der fremme. Kjapp på litt da.... Hallo, treiging...


Så dermed gikk Odin ut. Ikke så merkelig med den ringoppførselen...... Men,men slik blir det. Bør vel sikkert stille bare en og en...

Men nå kunne vi glede oss til agility. Klubbkonkurranse. Det er jo dette vi liker!!
Snorri skulle stille i nybegynnere, og Odin i videregående.
og dette er virkelig Gøy!
Begge gutta viste seg frem i full fart... Dere kan jo bare tenke dere, Snorri som er vant med å gå på stor, gikk plutselig på liten .....
Herlig!!

Odin gikk på øvet. gikk to gode løp, og hadde årets mest fantastiske disk. Jeg så det ikke, men andr gjorde.Akkurat da Odin skulle inn i tunnelen så kom en fugl stupende ned mot tunnelen. Odin kikker opp, og når han ser ned igjen så er mor på tur videre.. og selvsagt, da er det bare å løpe så fort man kan... Men ellers et supert. løp, og for en slalom og fart, må bare være fornøyd.
Ja både hopp og agility.


Resultatene ble slått sammen, og premieutdeling med det samme. Snorri ble vinneren i nybegynner, og Odin nummer 7, med disk i agilityløpet...( slettes ikke værst må jeg si. )
Og noe våre danske venner har, så er det mer enn nok premier.... se her, bare fra agilitykonkurransen
Snorri vant en 3.meters tunnel, og Odin en ... DØRSTOPPER. ha,ha,ha, 2 kg med dørstopper.. Odd Idar påsto at han skulle gruse med sanden inni til vinteren..
og noen prøvde stadig og snike til seg Snorri. Dommeren sa klart ifra at "han der, tar jeg med meg hjem", "blir du lei, så kan jeg ta han jeg"... og noen ganger bare snek seg bort og prøve å lure til seg båndet hans.. Så jeg holdt han godt fast..
Etter agilityløpene og premieutdelingen, var det middag for alle
Og igjen kjente jeg på at her var det noe vi "ferskingene" ikke var forberedt på. Alle hadde nemlig med premier til lotteriet. og med 120 premier var jo vinnersjansen stor. Ja ikke for oss da. vi fant nemlig ikke noe loddselger før alt var utsolgt. Men en hyggelig kveld med masse god mat og høy stemning.

Vi ble utnevnt til klubbmestere i agility for nybegynnere på kvelden.. Og litt av en vandrepokal
Men siden vi ikke er medlemmer i klubben var vi jo liksom ikke "ekte" klubbmestere..
Så jeg og Snorri hadde en lang samtale..

vi MÅ levere denne pokalen til rett eier..Ja,ja, veeeldig langt navn å gravere inn... Eldhusets Snorri Garpurson.. Hallo, kommer til å ta resten av plassen. Dyrt også...
Så vi gikk til en lykkelig eier som gjerne tok i mot vandrepokalen med et stort smil:

Men vi får komme igjen og løpe litt agility neste år også..

Søndag var det ny utstilling, denne gangen med utslagsmetoden. Begge gutta vant sine runder, men Snorri gikk nesten helt til topps. 7 beste hunden på hele treffet. Stolt av showdogen vår...
Han gjør jobben igjen..
Plutselig ble jeg "kuppet" av to menn. Her skulle det introduseres for ISIC representanter( og selvsagt folk jeg har på facebook)

og hjeeelp, her gikk det på tysk.. Ja 5 år med tysk gjorde at jeg forsto alt, men å snakke tysk... dægen, skikkelig bortkastede år... Så jeg svare på engelsk.. Får ikke drite seg ut helt med det samme....
Jeg har ikke tall på hvor mange mennesker jeg snakket med denne helga. Så hyggelig gjeng å komme til.
Men helga forsvant så alt for fort. Snart måtte vi sette nesen retning Norge.
200 mil for å reise på treff ER galskap,men hyggelig galskap må jeg si...
Og med bobilen full av premier pakket vi oss hjem ( var nesten redd for overvekt....)
Se bare her( eneste vi glemte å finne frem var tunnelen...)

Tusen, tusen takk for en flott hundehelg. Takk for hyggelige bekjenskaper, og takk til alle dere som har stått på for å få til et treff. Mye jobb bak.
Og ja, vi har allerede snakket på neste år... Både vi og mamma og pappa....
Takk for i år.
Her kommer noen flere bilder fra helga, både pappa og mine om hverandre..

bare to er jo.....2 for lite.. ;-)

Gamle og unge på treff
noen er få, og noen er mange...

en leder som ønsker velkommen

 
Vi ledere imellom....
 
Morsomt og slitsomt på treff....
 
Flotte aktiviteter for liten og stor på 2 bein også..
 
Har ikke Odin Snorri og ligge på, får drikkeskåla holde...
 
Og noen har trent på utstilling og det å stå pent, litt mer enn oss....
 
Her er "naboene " våre denne helga..(og takk for sist.. )
 
Flere norske på treff Heike og Anne Cecilie..

Søndag blåste det myyye , og da kan agilityutstyret brukes som lodd.....


Selv om søndagen ble den store blåsebortdagen, sitter vi igjen med bare gode minner etter en flott helg.. Er det galskap å reise 200 mil for å treffe andre med samme galskap?? NEi da, bare en fornuftig galskap. Håper vi ser mange av Danskene neste år på Frya, da er det vårt treff og vår utstilling.( et annerledes treff, men hyggelig)  Utstillingen vår blir den 8 juni!! Så kommer vi gjerne på besøk igjen neste år.. Litt kortere å kjøre også da.....Her ligger det en 2-300 bilder til, men de får jeg se på senere.....Takk for i år!!

1 kommentar:

  1. Gratulere med så mye flott kritikk på gutta både i ringen og på agilitybanen. Det må ha vært en fantastisk opplevelse å få oppleve en slik stor samling.

    SvarSlett