Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

søndag 11. august 2013

agilitystevne slitsomt og gøy, men aller mest gøy

Endelig sto Stavhelga for døra. Om NOEN i det hele tatt ikke veit hva det er, så er det en helg med 4 agility stevner. 1. fredag, 2. lørdag, og 1. søndag
Siden flere klubber sliter med å stille med funksjonærer blir det siste Stav stevnet for denne gang. Trist i grunnen.
Vi på Lillehammer har jobbet hardt for å få med oss de andre klubbene videre, men,men slik er det.
( men vi har ikke gitt oss! Håper vi får til ett dobbeltstevne neste år, før vi igjen kan vekke Stav stevnet til liv...Men da må flere ta i ett tak for å få til dette. ( og jeg gleder meg allerede.)
Hvordan kan man glede seg til ei uke med jobbing?
Her er det lister som skal skrives, hindre som skal fikses, folk som skal organiseres, det skal planlegges og mange,mange biter må fungere sammen for å få til en slik helg. ( jeg aner ikke hvor mange startende vi er denne helgen, men som ei sa: Har aldri sett så mange hunder før jeg :-)
Noen har allerede jobbet et helt år med stevnet, men vi andre begynte siste innspurt på onsdag
Vi startet med å fylle to hengere med agilityutstyr, og gå igjennom alt vi må huske., stoppeklokker, vester, tusjer , kaffetrakter, skjøtekabler, telt, strømpinner, og,mye,mye mer.
Alle klar for innsats.!
Torsdag var det kjøring av utstyr opp til Stav. Rigging av vår egen funksjonærleir, og så var det den kjedelige delen, vente på at fotballtreningen skulle bli ferdig så vi kunne rykke frem på gressbanen.
Det regnet, så her måtte regnklærne frem.
Baner skal måles opp, og teltområdet må merker( for utstillingsteltene.)
Egentlig skal ingen sette opp telt før klokka 09.00 dagen etter, men allerede før vi hadde merket banen begynte folk å mase.. Hmmm. dette er ikke enkelt. En ting er at vi skal si NEI, vent til i morgen. Men samtidig maser folk selv om de veit at man IKKE skal sette opp telt før dagen etter.
Til slutt er det kanskje en som sier tja, jo det er jo klart..... og da er det i gang... teltene spretter opp fortere enn noen rekker og tenke. Noen blir lei seg og sier at arrangørene ikke føler sine egne regler. Ja, noen gjorde vel ikke det, MEN, samtidig: Er det noen vits i å begynne å mase kvelden før, når man kjenner reglene? Dette her har to sider. MEN; selv om noen ble litt frustrert, har vi et fantastisk område hvor det er masse av plass til alle. ( det var dagens gruff)

Så var det hjem igjen, ( har jo igjen en arbeidsdag...kort siden jeg avspaserer noe, men må gjøres..)
Fredagen kommer fort, og plutselig er vi i gang.
Banene må gjøres ferdig med funksjonærtelt og alt utstyret som trengs. Klokker, permer, Pc`r skrivere og lister i fleng. Her bygges det 4 små kontorer som noen skal "bo i" resten av helga. Baner skal bygges, nå skal alt være klart.

Snart strømmer folk til, og hunder over alt på den flotte grønne sletta på Stav( imponerende syn egentlig). Alle spente på en lang helg, alle med ett mål., sitt eget.... Noen har gleden over å være med, noen skal over første pinnen, noen skal ha en hund som ikke stikker av på bana, mens andre har mål om seiere, napp ,cert og opprykk.
Alle på samme gressplen, glede over å være i gang. alt ligger foran oss, med ubrukte muligheter, det er nå vi skal vise hva vi kan! Håper virkelig de fleste fikk noen av sine mål oppnådd denne helgen, det gjorde jeg...

Det var meldt skikkelig regnvær hele helgen, så i bobilen var det pakket med masse regnklær. Tørr skulle jeg i hvertfall være. En ting til var viktig, nemlig mine nye sko :-) Dette her MÅ jo bli bra :-)
Fredagen jobbet jeg bare, så ingen resultater annet enn en ring med dyktige folk som virkelig kan jobben sin. Det er når alle gjør sitt at dette fungerer.. Lillehammergjengen er dyktige til å kjøre agility. Dette kan de.
Gudbrandsdalen hundeklubb hadde masse ferske folk i sin ring, men jammen hang de med hele helga. Imponert folkens, her er det mye som skal klaffe når 4 ringer skal fungere sammen.

Lørdag første stevnet skulle jeg og gutta gå. Sliten allerede, men Odin og Snorri utrolig klare......
Snorri var veeeeldig klar, skal vi si det slik. Agilityløpet gikk kjempebra... en feil, hva veit jeg ikke for ingen kunne gi meg tilbakemelding. MEN, tippet feil enden av bommen ( kikker jeg så dytter jeg han av nemlig.. så her er det bare å jobbe på uten å sjekke) 7.plass og premie blant de store.. supergutten det tenker jeg..
¨Så var det hopp. Snorri gleder seg så veldig, at han sliter med å sitte igjen på start. Han liker ikke at mor blir streng, så han sitter..men....... er så klar at når jeg gir tegnet på at han skal komme, MÅÅÅ han bare løpe. fort,fort,... ja, litt for fort. så startpinnen flaksa denne gang.... søtingen.
MEN; resten feilfritt.. Når han har kommet i gang har hatt fått ut start-steamen.... så da jobber han helt fantastisk. og med den farten så skal jeg ikke klage. Vi må jobbe med start og felt. 20 plass på lillegutt.

Så var det Odin sin tur.
Han jobber på som vanlig..Flinke gutten sin det.
Men hvor er handleren hans?? Hun er nok ikke så flink.
Står plutselig helt feil og han gjør som jeg viser med kroppen... så det ble en disk.. og det var IKKE Odin sin feil, sorry gutten, du hadde fortjent bedre resultat. Men, du får slite med meg..

Så var det Odin sitt agilityløp. Knallbra som vanlig.
Ja fra Odin. Litt sløvhet fra meg, og ved "rundt hopp" så løftet nok jeg armen litt høyt, og Odin tok en litt for stor runde ( rundt hinderet) vi tok en ny runde rundt, og da satt den.
Ellers feilfritt..Dyktig gutt det :-)

Jobbing resten av dagen. Så hyggelig med mange kjente.. Jo flere stevner, jo fler som stopper og prater. Så hyggelig, jeg gleder meg til neste gang. Hvilken andre idretter har startende fra 12-13 år og opp til nesten 80 i samme klasse. Dette her er gøy!

Så var det søndag og nye muligheter. Noe regn har det blitt, men jammen mest fint agilityvær. Oppholdsvær, litt duskregn og sol.. over all forventning.
og skoene var helt fantastisk, Disse skoene kan man IKKE gli med på gress. Deilig å slippe å bekymre meg for å ligge på ryggen midt på banen..
og de innfridde totalt. ( dette var dagens reklame.)

Snorri startet søndagen med et agilityløp hvor han egentlig hadde tenkt å gjøre det uten mor tror jeg.
For en fart........ oj,oj,oj, litt over evne kan man si....
Men vi holdt lenge.. Her har jeg en jobb å gjøre. Ikke bare prøve å holde følge, men å tenke handling med kroppen. Han ser meg jo tydeligvis, altså handling og ikke bare løpe som ei hodeløs høne etter dette dyret som løper alt han kan. DETTE ER SUPERMORSOMT!!!
Ble en disk til slutt. ( feil tunnelinngang..) men han hadde det i hvertfall morsomt.
Tror han skulle vise disse bordercolliene at en liten islandshund også kan ha fart.. og det klarte han. Nå er det bare ferdigheten i å mestre alle hindrene samtidig som mangler. Men for en innsats.....
( her er jeg faktisk foran... men så er det hinder nummer 1 også :-)  )

Her var det hoppløpet. om dere kikker på bildet under ser dere at .-...jammen. startpinnen ligger nede der også.. hmm, virkelig noe å trene på fremover. Tøyle iver og likevel beholde den...
Full fart, stor iver og fart over evne. MEN , morsomt!!!

Så var det Odin igjen. Han startet med hopp. Vi har jo akkurat rykket opp i klasse 2, så vi har litt smårusk ennå.
Men som vanlig jobber Odin som en helt. og tro det eller ei, Der satt vårt første napp i klasse 2. feilfritt og 3.dje plass... Odin gikk som ei kule. Litt tull ved ett hinder hvor vi tapte litt tid, men ellers helt supert. morsomt..
Her har Odin skikkelig målet og nappet i sikte:

Å stå på pallen er ikke min greie, men morsomt at det går bra da.
 
Det er så hyggelig å reise på stevner med hyggelige treningskamerater.
Og når de lykkes er det å glede seg på deres vegne en del av det som gjør dette her morsomt.
En dame som har jobbet og jobbet, fikk endelig betalt !!!
Gratulerer Ann Kristin, førsteplass og flott løp..
Med favnen full av premier og et nytt napp i baklomma, så er dagen verdt å feires...
Gratulerer!!
 
Odin hadde et løp igjen. Gikk knallbra, men ble en disk da et hinder ble forbigått i stillhet.....
men sliten fører var nok litt" offline". Lite føring og trodde Odin forsto at han skulle ta det selv...
Tja, dumt, men Odin gikk en godt løp, min feil igjen... ja,ja.... på slutten av en lang helg er det helt greit...
 
Så var det å pakke ned, fylle hengere, rydde søppel, takke for alle hyggelige tilbakemeldinger, snakke med kjente før de returnerer hjem, rulle kabler, rydde søppel og reise hjem.
For en flott helg! I morgen er det styremøte i  Islandshundklubben. .
Så er neste arrangement spesialutstillingen vår på Eidsvoll 24.august. Akkurat nok til en pust i bakken før vi ender planleggingen av utstillingen..
Men det er jo gøy!
Flere bilder fra helga:
Funksjonærteltet til Lillehammer. Trenger en hvil, kaffe og litt mat innimellom.

Snorri elsker dra-leken sin etter et løp. Men har han oppdaget hvor den er???
 
 

Rune "speaker" har hold både dommere, funksjonærer og løpere i ørene hele helga. Det gjorde at vi hele tiden forholdt oss til tidsskjemaet. Takk for god jobb.
( og for kjensfolk..se på linselusa til venstre i bildet...)

 
Slitne på slutten av lang helg... Og se på været da folkens...
Sliten er nok mange etter mange timer på beina i helga, mens andre burde trene litt mer.
"kjæm du hell mor, jeg  har jo vært i mål lenge allerede..??"

 
Puslespillet ferdig, puttet i boksen for gode minner. Vi reiste hjem, slitne og fornøyd.
Mange i hundemiljøet har gjort en stor jobb for at dette skulle bli bra, og det ble det.
Neste år håper vi på dobbeltstevne slik at vi kan holde dette i gang. og kanskje Stav kan "våkne til liv igjen senere??" Det kan godt hende, men akkurat i kveld orker jeg ikke tenke på det. Akkurat nå er bekymringen hvordan jeg skal komme meg opplagt på jobb i morgen.
Men takk for en fantastisk helg alle sammen, vi klarte det igjen!!!!!


2 kommentarer:

  1. Gratulerer med pallplass og napp! Og mange andre gode løp :) Morsomt at du skriver masse om selve jobben med stevnet også. Og jeg bare bittelittegrann (les: veldig) misunnelig på dere som var på Stav i helgen. Dumt at det var siste gang, men som du sier, kanskje er det bare en liten pause :)
    Tove

    SvarSlett
  2. Takk, håper det ikke er siste gangen.. Vil nok bli noe.. Så får vi se. Er jo avhengig av at folk vil dette her, ikke bare Lillehammer

    SvarSlett