Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

lørdag 8. september 2012

En dag i dansens tegn

Lenge siden sist. En hel dag med sportsdans. Mange tanker rundt en flott idrett for liten og stor. Ikke før en er kommet inn i hallen på Skjetten under dagens Norgescup, kjenner man spenningen som sitter i veggene. Her er de som danser sin første dans på konkurranseparketten, og opp til de som danser konkurranser rundt omkring i verden. Alle på samme parkett. De yngste med sine nye sko og hvite søte sokker.
Her er spenningen stor, kanskje første gang på stor parkett. Skal huske alt man har trent på... En-to-tre.... Skal huske på alt, ikke bare å huske på det man skal gjøre selv, men også skal det passe sammen med en partner.. 4 føtter som plutselig skal koordineres og stemme med hverandre
Viktig at frisyren er på plass:
Her er det ikke mange hårstrå som ligger feil. Man skal holde orden på sitt slips, også må man takke for dansen med et flott bukk.
Så begynner musikken og man skal vise alt man har lært. Her skal man lytte, danse innlærte trinn, en skal føre og en skal følge.. 1-2-3, 1-2-3... Snart er de større i aktion. Mer erfaring,flere utfordringer mer kunnskap. Her er det viktig å vise seg frem fra sin beste side, akkurat de minuttene musikken slår gjennom høytalerene.. Her må man sammen holde rytmen, stegene og ikke minst vise seg frem.... poenget er jo å få dommere og publikum til å se på akkurat deg..
Godt å ha ei hånd og holde i..
Så kommer de store. De som har danset mange runder, slitt mange sko, og som trener, trener og trener, Detaljer som skal på plass, små,små ting som man har brukt timer å øve inn.. Du har noen minutter å vise frem timer/ dager / uker og måneders innsats på studio..
Her har teknologien kommet inn for fullt. Slutt på dommertavler og manuell skriving her ja... Nå dømmes det gjennom I-phones.. Ja,ja, ikke alltid det funker med det gikk bra med teknologien i dag i hvertfall
I pausen mellom latin og standard hva gjør man da? jo, ny sminke skal på plass, håret skal fikses, negler limes på igjen samtidig som man ser på de nå har sin tid i lyset på parketten.
Unge beundrere følger med og lærer..
Har du noen gang tenkt på at man skal ha pudder på kroppen for å se bra ut?
Ny runde med nye muligheter. Denne gangen standard: Men utrolig deilig å være sammen med og heie på Mette og Kristoffer, Så stolt av dere! Her er noen bilder fra dagen...
Ble ikke mange action bilder i dag, da jeg skulle filme også. Linker til det kommer senere.. men noen still-bilder ble det.. Rene brudebildene. Tar man bort fargen kan de jo forveksles..
Men kanskje det aller viktigste budkskapet hang på veggen:
MEn humor er viktig: Tusen takk for en fantastisk dag med flott idrett alle sammen. Mette og Kristoffer reiste hjem med to førsteplasser, og jeg kan reise hjem igjen med ennå flere gode minner. Danseverden er en verden med glamour, stæsj, pynt og fine kjoler. Men aller mest er det trening, slit, terping,terping og terping på detaljer. På Mette og Kristoffers nivå er det terping på detaljer som en "mamma" som meg ikke henger med lenger. MEn fantastisk å oppleve at de jobber så hardt for å følge sin drøm. Takk for i dag!!!

1 kommentar:

  1. WOW! For ett flott par.
    Gratulerer (- det er jeg sikker på at du har gjort deg fortjent til også ;o)

    SvarSlett