Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

tirsdag 9. august 2011

Så var det oss da.

Etter en lang og fin sommer skal jeg snart begynne å jobbe igjen.( jammen på tide tenker du, lærere har alt for mye ferie :-) )
Ja,ja, men jammen skal jeg jobbe inn igjen timene også, det lover jeg dere.
Men hadde ikke tenkt å snakke om det nå.
I sommer har det egentlig skjedd mye og lite.
Vi startet med en tur på hundetreff hos Marianne i Marnardal, og en rundtur om Bokn og Geilo etterpå. Det har dere jo lest om allerede.
I hele sommer har brukshundklubben hatt treninger for de som har vært hjemme. Både litt lydighet og agility.
Draumur har hatt mange utfordringer både med pubertet og trygghet. Vi tok derfor kontakt med dyrlegen om hva vi burde gjøre. Ville kastrering hjelpe?
Dyrlegen mente at dette ville hjelpe Draumur, men at vi burde gjøre det nå før han kommer ennå lenger i puberteten. Så fort som mulig.....
Ok, her var det bare å kaste seg ut i det, og han ble satt opp på "time "allerede tirsdagen etterpå.
Dette gikk jo greit,å gå med skjermen gikk greit og såret grodde fort.
Nå var det bare å sette seg og vente på virkningen.
Mens vi ventet ble det Lofotentur.Dette gikk over all forventning. Hundene tilpasset seg livet i bobil, og vi voksne tilpasset oss hverandre.
( Pappa sitt bilde.Gjerdet var deilig å ha med på tur når man har hund)
Vi fikk oppleve et landskap jeg ble utrolig fasinert av, villskapen i hav og fjell gjorde oss mennesker små og ubetydelige..
Draumur var kanskje mer gira enn noen gang. Hjelp, hva har vi gjort?? Alt måtte følges med på, alle bevegelser måtte finnes ut av, bjeffes på osv.
Det gikk utrolig bra på campingplassene, men så var det en til å passe hundene hele tiden også...
Etterpå har vi nok kommet ned på normalen igjen,og er spent på om det vil skje noe mer. Det er mindre "parring" av alt og alle, Draumur hopper opp,men det er akkurat som om han ikke husker hva han skulle oppe der, og glir derfor ned igjen..Så noe har skjedd i hvertfall.
Vi venter spent på videre utvikling.. Men Draumur er jo i "siste pubertet" også som jeg forstår, blir jo to år i oktober.
Men en positiv ting har kommet, Draumur spiser mer, og ryggraden ligger ikke utenpå lenger.. Gutten vår legger på seg !!! :-)

Odin har blitt stor gutt. Han har et fatastisk gemytt. Henger seg på "storebror" om det skjer noe spennende.. Et bjeff fra Draumur så er det jo bare å henge seg på, om han vet hva som skjer eller ei..
( sympatibjeffing) Det er nok bakdelen ved at de lærer av hverandre. Men det vi heldigvis ser er at Odin er så sterk at han alene er helt stille, går sammen med alle hunder, er rolig og bedagelig og tar livet som det kommer seg. Han er ikke opptatt av alle detaljer slik som Draumur,og lar humla suse.
Vi regner med at Odin blir sjefen etterhvert, og forhåpentlig har påvirkningen størst kraft i den gode retningen.
Men for en pels Odin har fått!! Det blir noe annet enn det vi er vant med fra Draumur.. Her er det lag på lag med lang tjukk pels og godt med underpels.( har vært en plage for han i sommer)
Odin har rett og slett blitt stor gutt, rød og fin !
Vi har meldt han på til spesialutstillingen på Harestua, og er kjempespente.. Jeg gruer meg.. dette er jeg dårlig til......
Men jeg veit at jeg har med meg "sindigheten selv" i ringen, så vi overlever nok. Målet er å få en god uttalelse på Odin. HAn er jo både fersk ( blir jo bare 10 mnd helga etter),så i helheter er vi for ferske begge to.
Begge gutta har blitt svømmere iløpet av sommeren, og svømmer i alt det kan svømmes i. Sølepytter, bekker, havet, Mjøsa, fjellvann eller lettere sagt i alt med nok vann.....

Sommeren gutta imellom har gått på mye rang-lek.... Her er det mye positiv lek, men med litt alvor i bunnen. Her merker vi godt at vi har to hanner i hus. MEn det ser ut til å gå bra.. Mye sisten leking, oftes ved at Odin erter opp Draumur og løper så fort han kan...og da går det virkelig så fort de kan... Rundt biler, under biler, over plenen, rundt huset, rundt hengeren osv.osv.osv..., helt til de står og peser ved siden av hverandre, eller legger seg ned og vasker litt av hverandre før neste runde setter inn.
Noen av oss har begynt å trene i en liten agilitygruppe for de som vil trene litt mer enn i klubben.
På en liten flyplass i Mesnalia har vi fått være, noen har skaffet mange hindre, og vi trener i hvertfall en dag ekstra i uka til snøen kommer.
Odin har fått begynt å trene( og han blir flink folkens..;-), bare vent til han er gammel nok ! Han elsker farten og spenningen og er utrolig flink til å ta instrukser... ) Han har trent uten å hoppe frem til nå( løper mellom hindrene) og tar vippa helt greit. Slalomen må vi nok terpe litt mer på bare han blir litt eldre.Nå har han fått hoppe litt på liten..
Trenger å dele gutta litt, så Odin lærer at det IKKE er meningen at man skal stå og bjeffe hele treningen.
Derfor er det godt med flere treningsdager i uka.

Jeg innrømmer at bobil er lettvindt og flott å bruke når man reiser med to hunder.. Vi har hatt flotte turer rundt i norges land i sommer.. MEN,jeg synes det fortsatt er like harry....:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar