Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

onsdag 22. september 2010

Hjeeeelp hvordan tiden går !!

Her er det ikke mye tid for blogging for tiden.
Dagene blir bare borte, og siden helgene også har vært booket har liksom dagene bare forsvunnet.
Døgnene går rett og slett med til arbeid, hundetrening og soving.
Jeg og Draumur trener nesten hver dag, og blir mer og mer glad i utfluktene våre.
Om morran er det nok Draumur som har mest glede av turen( jeg er nemlig et utpreget
c-menneske) Siden mannen i huset for tiden begynner klokka 06.00 på jobb, har jeg måtte ta morgenturen. Før klokka 06.00 om morran er det natta !!!!!
Vi er på fellestrening med brukshundklubben på mandagene.
Dette har vært litt "too much" for Draumur. Her er det mange store skumle hunder som Draumur er litt redd. Han er kjempeflink, men har hatt et stort markeringsbehov hvor kjeften har gått i ett.
Men forrige mandag kom en fantastisk endring.
Draumur satt sammen med meg og "tok imot" alle hundene etterhvert som de kom.
Om ingen andre startet bjeffingen, gikk det helt utrolig bra. Deilig for ørene, og herlig å se hvordan Draumur vokser seg inn i tryggheten sammen med de andre hundene.
Draumur har lært å ligge, sitte, bli, hopp, på plass, på fot, sette seg når vi stopper og blitt en racer i kontakttrening.

Vi sliter litt med trening med tannvisning, men det kommernok samtidig med at tryggheten øker.
Vi pusser tenner som trening og det funker helt flott. Når han var hos dyrlegen gikk dette bra , men treneren på mandagene er nok litt for brå for Draumur ennå.

Tirsdager er blitt en utflukts kveld. Da finner vi nye steder å rusle oss en hyggelig kveldstur. Litt trening og mye kos.
Onsdag har vi litt "fri", da er det en liten tur her hjemme, med evt. litt lydighetstrening. Vi trenger å trene litt på: ikke bare å legge seg, men å bli liggende. Tålmodigheten er litt kort ennå :-) Er jo såååå kjedelig å bare ligge der!
Torsdagene er det lydighetskurs, og helgene fullbooket allerede.

Hvor blir tiden av? Trodde jeg skulle få såååå god tid når jentene flyttet fra hjemme, men å trene hund tar det meste av tiden.

Til gjengjeld vokser det fram en skjønn hundepersonlighet som er treningsvillig, elsker utfordringer, er glad i mennesker, elsker vann, en som ikke bjeffer for alt han vil fortelle oss, en som gjerne ligger sammen med matmor på sofaen og koser.
Draumur prøver å gjemme seg under senga vår for å få ligge inne på soverommet om natta, er litt skeptisk på kattene, men det går fremover. Kattene setter han bare på plass om han bråker for mye.

Slik går dagene og ukene, og sammen med planleggingen og oppstarten av nytt skoleår, går tiden så veldig fort.

Men sammen har vi det kjempefint her på Fåberg, og gleder oss over alle fremskritt vi gjør sammen med Draumur. Og vi må nok innrømme at han blir litt bortskjemt.

Dette var en liten rapport fra oss her på Østlandet !

Ha en flott høstuke i flotte høstfarger !!!
Jeg satser på knallvær på fredag, slik at jeg kan få nok lys til å fange fargefyrverkeriet som er der ute akkurat nå.( da slutter jeg litt før)

5 kommentarer:

 1. Så flinke dere er da :-) Du er nok en god støtte for Draumur når det er litt skummelt.

  Endelig et til c-menneske, hehe. Skjønner deg bare SÅ godt!

  Ja, å få hund er vel nesten som å få et barn til i huset. Det krever massse tid og innsats, men det gir tifold tilbake :-)))

  Gleder meg til å høre mer om hvordan det går med "Drømmmegutten". Han er bare så herlig :-)

  Hilsen fra Balder og matmor Irén

  SvarSlett
 2. Ja, så herlig å komme hjem til en som bare spinner på parketten og løper rundt i ren glede for at du kommer hjem fra jobb. Er glad for at vi har tid til å kunne investere denne tiden nå( uten små barn som skal følges opp)

  SvarSlett
 3. For noen flotte dager du og Draumur har sammen. Jeg skulle ønske vi hadde sånne dager her, også...Det blir dessverre litt for lite lydighetstrening her, merker jeg....og dermed sitter det to stk islandshunder med hundrevis av lopper i blod og bare vil gjøre masse og "fortelle" alt og alle at dem er til..puh...Jeg må visst skjerpe meg..hehe..

  SvarSlett
 4. Ja det må jeg si Ellen..du er FLINK!! Draumur kunne ikke fått en bedre "MOR" en deg!
  Det er vanskelig å få tid og motivasjon til å trene..jeg har gode perioder, og dårlige..Det viktigste er at man etter dårlgt periode får kommet igang igjen! Det jobber jeg med nå..Har bare vært lofoten og valper i huet mitt de siste måndene, men NÅ, begynner vi snart for alvor igjen!!(tror jeg!)

  SvarSlett
 5. Det høres ut som dere har fått til en perfekt hverdag sammen :-)
  Kos dere i det fine høstværet, som jeg håper dukker opp :-)

  SvarSlett