Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

søndag 31. august 2014

Første uke i Isakstua

Ja,ja, tiden løper av gårde.. Therron har bodd hos oss i en uke allerede.
For en herlig personlighet han ser ut til å være.

Status for uke 1:

Therron har fantastiske signaler. Han utfordrer hele tiden, men forstår godt når han har gått litt for langt. Da er det bare å kaste seg ned på rygg og be om nåde. Mye slikking i munnviken men etterpå kan man være sikker på at lillegutt har nappet leken eller det han ville ha tak i..skikkelig smarting.

Therron har funnet ut av Snorri er en kjempekompis som tar vare på han og gir han trygghet. Snorri er også et godt klatrestativ som han benytter når han selv ikke når opp.
Hva har man vel ikke storebrødre til??

Odin er mer oppdrageren. Han som passer på og gir klar beskjed når Therron gjør noe han ikke skal. Da brummer Odin og Therron trekker seg tilbake...

Therron er kjempeflink om natta. Nå sover han til seks tiden om morran, blir løftet ut og der gjør han det han skal. Noen uhell har vi jo inne om dagen, men ikke så mange. Therron er superflink til å tisse og bæsje ute rett etter han har sovet og etter mat.. Kort mellom endene på denne lille karen her..;-)

Therron har vokst allerede, og er nå 1,5 kg ( mot 1,35 kg for en uke siden)
Vi trener på kamming, vi trener på å stå, klipper klør( med neglklipper ennå) stimulerer tårekanaler, og trener på tannpuss.

Denne karen er skikkelig matglad, så med godbiter går innkallingstreningen som en drøm.

Han fant seg en toy puddel han kunne "sloss" litt med.. og vi ser at denne karen her gir seg ikke.. FOR en tøffing.. Eieren av puddelen mente han var tøff, men Therron ga ikke ved dørene nei.

Psyken er god, en trygg kar dette her. Her står jo dørene oftest oppe, og vi finner denne karen igjen utenfor i oppkjøringen.. selv om de store gutta er inne. Der kan han ligge og slappe av midt på plassen...
Ha,ha,ha, tøffingen..

Jeg forstår godt hvorfor man skal være bevisst med disse småhundene. Såå enkelt å ta dem opp i armene og kose.. De er jo så skjønne og myke og varme, og lukter såå godt. Sukk.
Men dette skal bli en hund... så må pent være på gulvet med de andre.. ( ja masse kos innimellom da.)

Therron raser rundt om kveldene. Da henter han leker, løper rundt og går gjerne inn i en drakamp med Snorri... ( lov til å drømme ;-)  ) Men gutten har godt pågangsmot, det skal han ha...

Vi ser hvordan lillegutt tilpasser seg livet her hos oss. Spennende reise å være med på. Selv om vi allerede er i gang med opplæringen. I dag var det å stoppe jukking på beinet til Snorri, foten min osv. Det er ikke lov til å bite , rive, og være bajas, men lov å leke og ha det gøy.
Det er ofte intervaller på en time med full fart, så en liten dupp ett eller annet sted rundt i huset eller ute på plassen. Her sover man der hvor man kjenner at det trengs..

Dette her er en spennende reise...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar