Velkommen til bloggen min

Hyggelig at du kikker innom.
Denne bloggen ble startet i april 2010 etter kjøp av vår første islandshund Draumur, og blir til mens jeg går.
Den handler mye om våre hunder, og det vil jo selvsagt handle om hverdagens gleder og bekymringer.
Velbekomme!!
Ellen

mandag 21. april 2014

Påske med avslapning, agility og agilitykurs.

Det har blitt vår i Isakstua og jeg synes det var deilig med litt ferie. Kroppen har vært elendig, så da var det godt å starte påsken med lange late dager. Kroppen var ikke til noe som helst så da var det akkurat passe med påske.
Jeg og gutta fikk gode turer på beina, og de måtte faktisk ta til takke med et par dager uten tur også. Da lå mor på sofaen..
Men noen fine turer fikk vi:

Så gledet vi oss til siste del av påsken hvor vi både skulle ha ilddåpen til bobilen, og skulle tilbringe siste delen av påsken på en parkeringsplass ved Kongsvingerhallen. Målet var selvsagt agility. Jeg hadde meldt på meg og Odin på et kurs med Jan Egil Eide og Jenni Lehtinen. Kjente ingen av instruktørene, eller andre kursdeltagere.. men men her får man bare møte opp.  Er jo potensiale til å lære noe også.
Med bobilen på plass utenfor hallen var vi klare.. og når man også får slått opp gjerde til bikkjene og sola skinner fra skyfri himmel... da må det bli bra..
Jeg skulle være på siste gruppa som begynte halv to, så her skulle sola  nytes i lange drag før kursstart.
 
Det er jo spennende å se om man faktisk er den eneste enkle sjelen som ikke kan all verden. Men jeg blir ikke flinkere enn jeg er, og påmeldt var jeg så her måtte man bare stille opp og gjøre som best man kan.
Her var det først brifing. På ei bane jeg absolutt ikke så nok smarte løsninger på til at jeg og Odin ville kommet oss helskinnet gjennom på en vanlig dag.. HER må vi ligge lavt og håpe vi lærer nok til å overleve... og jo da mange flotte navn på vendinger jeg har hørt om men som jeg ikke har peiling på hva betyr... Så jeg måtte be dem om å vise hva dette fremmedspråket betydde.. for det er dumt å betale for å gå på kurs og ikke forstå hva de snakker om.
Tysk vending, aldri sett og aldri hørt om.... Her er bana vår, så du kan følge med..
 

Den tyske vendingen skulle skje på hopphinder nummer 9. Sende Odin rundt, bevege meg foran andre vingen, styre han over, for så å løpe så fort ei kjærring med en kropp som min kan bevege seg fremover for å nå et blindbytte.. ha,ha, dette skal bli gøy.. Kjenner det krysser seg både mellom øra og armer og bein føler alt på koordineringsvanskene.. Hva har jeg meldt meg på??? Ha,ha, men her er det bare å smile å stå på videre..
Så var løsningen etter hopphinder 12, dobbelt blindbytte.. ha,ha, sukk hjeeeelp.. ( aldri hørt om og aldri sett men oppdaget at det var smart etter hvert..) Siste store utfordring var å nå foranbytte foran 18, ja her er problemet kroppen igjen.. hvordan forflytte en halvgammel kropp like fort som hodet vil.. Dette her skal bli litt av et kurs.. ha,ha,ha....

Vi skulle jobbe i 10 minutter før vi byttet. 5 stk i hver gruppe.. ja,ja er vel for gammel til å bry meg om å ikke drite meg ut, så her er det bare å stå løpet ut.. Det positive var at det virket som hyggelige folk på gruppa mi, og en instruktør som var overbærende med en litt uvitende dame med litt "blonde" spørsmål.
Men det jeg likte aller best var uttalelsen:
"Det er ikke noe riktig eller feil måte å føre på, bare det funker"... Den likte jeg, noen intruktører har alltid fasiten selv....Pluss i boka Jan Egil !! ( altså er målet å kunne vise at mine enkle løsninger funker og argumentere hardt,ha,ha,ha,ha,)

Første smekk på fingeren var at jeg ikke belønner Odin fort nok og ofte nok.. Her er det bikkja som teller. Ja vel fortjent smekk. Glemmer nok dette noen ganger... Takk Jan Egil!
Belønn alltid i fart, ikke vis masse frustrasjon eller bli irritert, belønn og vis at du er fornøyd før du prøver på nytt...Blir siste hinder feil, ta det opp igjen og belønn.....En god "reminder"....

Den der tyske vendingen skal jeg trene mer på, men etter ei natt på øret satt den mye bedre dagen etter. Da testa jeg den på Snorri. og det er ikke bikkjene som er utfordringen, men derimot hodet og kroppen min selv. Men er ikke SÅÅ gammel da.. kan da lære fortsatt...
Her jobbet vi med små kombinasjoner for å jobbe kvalitet... Dette har jeg alltid som gode forsetter, men har lett for å gå for lenge før belønning.. Men i løpet av dagen så jeg jammen at det ikke bare var denne damen som ikke kunne alt før de kom ( følte faktisk det litt deilig... ;-)  )
Det som var herlig var at Odin jobbet og jobbet og jobbet.... dyktige gutten til mamman sin det..
Slitne men med mye nye tanker i hodet var dag 1 ferdig..
Hver dag skrev jeg huskelapper til meg selv:
Dagens lapper bestod av:
Husk å åpne skulderen når du tar i mot hunden, og stå med kroppen i fartsretningen. Ikke beveg deg så mye når hunden skal rundt vingen, vær mer i ro. Tysk "vending" eller noe... Send rundt borteste vinge, løp foran nærmeste vinge og styr hunden rundt. Sett fart og løp som faen...
Vri alltid kroppen i neste retning FØR hunden satser, bruk styrehånden nærmest hunden..

Dag2:
I dag hadde vi kursdag med Jenni. Først skulle vi briefe selv.. og igjen en bane jeg aldri hadde løst selv.. Så her må man bare vente og se hva som skjer når man får hjelp...
Dagens bane:
 

Alt på hinder to fant jeg lite effektiv løsning av meg selv. MEN, noe som het en Jacko eller noe funka fint.. og den tok Odin med det samme... utrolig...... Prøvde meg på en annen løsning med mindre hell, ha,ha,ha,.... Så kom slalomen som hinder 6.. utrolig hvor selvstendig odin har blitt.... Dægen, nå kna jeg løpe fra han mens han jobber på, ikke en gang løp han ut av slalomen.....så et blindbytte før 7, en Jacko på 7. HER sleit jeg med bein og armen.....og BLIKK!!!! Jenni måtte repitere mye , husk å se på hinderet hunden skal til.. det holder ofte..Sukk, ikke nok med retning, armer og bein, men jammen skal man få tid til å se på hinderet også, pluss følge med bikkja.......! Men det var her jeg fikk neste smekk på fingeren!!! Stol på bikkja di, den gjør som du sier, slutt å se bakover !!
Slalom, blindbytte, snu i god tid før hinder 7, styr hunden over med venstre hånd, ikke lenger enn mellom beina, snu i ny retning( mot hinder 8) og handle hunden videre..Hallo, er det rart at man føler at man har alt for mange armer og bein.. også skal man se også!!! HUSK BLIKK!! Her sleit kjærringa!! Men Jenni var utrolig tålmodig.. og Odin jobbet og jobbet og jobbet.. Gikk fint i sakte fart, men når alt skulle koordineres mistet vi flyten.. men denne skal vi ta, bare vent!!!
Ved hinder 11, husk å snu kroppen før hunden hopper!! En ny Jacko husk å snu så Odin får beskjed om ny retning før han hopper ... Etter tunell, blindbytte +foranbytte før 14. Etter tunellen i nummer 18, løp som faen... blindbytte, ikke vent på bikkja, løp. tenk linje , nytt blindbytte før bikkja hopper på 19, send over 20.. ha,ha, ingen skal si at jeg ikke har fortjent sjokolade denne kvelden... Sikker på at jeg er i minus når det gjelder energi.. men så gøy, og så tålmodig dame.. Takk for alle tilbakemeldinger Jenni...

Dagen grønne lapper:
Husk BLIKK!!! Se, alltid endringer før hundens sats i forrige hinder, Aldri bytt fører hånden plutselig, stol på Bikkja di, den gjør jobben sin på en flott måte, hver gang.. du må bare tro på det.
Husk å tenk hundens linjer, Og beskrivelse av overgangen mellom 6 og 7.

Slitne med fornøyde med dag 2, var det å forte seg på lading før dag 3.

Da ny bane med Jan Egil.

Siste dag, litt tung i kroppen etter mye sol ute på parkeringsplassen, men her går vi på med friskt mot.
Her var det linjer,linjer,linjer, rett plassering, raskeste løsninger, løpe,løpe løpe..
Morsom bane, men enkel?? Langt i fra!!
Her hjelper Jan Egil meg til å se hvor mye jeg "drar ut" Odin i linjene. Jeg gir han for stort rom, og drar han ut i store buer.. Dette var gjeldene hele bana igjennom. Hadde aldri klart å se mange av løsningene selv, men jammen ble det morsomt..

Odin løper og løper.
Banen i dag ga også disse grønne lappene:

Husk å åpne skuldra, stå i fartsretningen, Jacko gir brå svinger, altså unngår fristende hindre rett bak ( som her tunnel) Tenk linjer, ikke gi la Odin hoppe så rett på hindrene , mister tid.. tenk hundens linje, åpen skulder, beveg deg mot borteste vinge med kroppen i fartsretning.

Så var 3 lærerike dager over. Behøver vel ikke si hva jeg må trene på!! se på de 3 dagenes grønne lapper...så er beskjeden tydelig. Åpne skuldra, kropp i fartsretning, beskjeder til hunden i god tid, tenk gode linker...

Ja pluss at jeg har lært noen fansy måter å løse noen litt vanskelige hinderkombinasjoner på..

Endte med et helt fantastisk kurs, absolutt instruktører å anbefale.. Ga meg ny inspirasjon for videre trening, mange nye hyggelige agilityvenner.
Nå skal vi gå agility så Odin får smilet på plass
                                                                                                                                                
Og for bare å ha sagt det, så fikk Snorri også gått agility. Ble ikke bare tilskuer. Men ser han trenger noen andre løsninger enn Odin. Det gjør konkurranser bare litt mer avansert, men det er vel utfordringer som trigger oss..
Nå kan vi bare glede oss til ny sesong med agility, og ikke minst mer fruktbar trening fremover...


Før dagen var omme fikk vi melding om at Mette og Kristoffer hadde vunnet en dansekonkurranse i England i dag..  Endelig har de tatt et steg frem på verdensbasis... Hardt arbeid over tid  lønner seg......                                                                                 
Seier i South England Ballroom Championships, GRATULERER, stolt mamma
( et gammelt bilde.. men....det får holde i dag)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar